top of page
  • Obrázek autoraRedakce

Nejmódnější styly interiéru v roce 2023

Pokud jste ve fázi plánování změny interiéru nebo zařizování nového bytu, měli byste vědět, jaké trendy budou vládnout v roce 2023. V trendech bude patrný návrat k přírodě a jednoduchosti. Návrháři doporučují použití přírodních materiálů, jako je dřevo, kámen, len nebo bavlna, což vám umožní vytvořit teplou a útulnou atmosféru. Tomuto trendu budou odpovídat i barvy, dominovat bude béžová, šedá a odstíny zelené. V roce 2023 nebude prostor pro přílišné dekorace, ale bude kladen důraz na funkčnost a ergonomii. Podívejte se na pár příkladů implementací, které zapadají do aktuálních trendů.


Příroda

Tento styl, podobně jako styl boho, je založen na použití přírodních materiálů jako je dřevo, kámen, len a bavlna. Cílem je vytvořit útulnou a vřelou atmosféru, která vám připomene blízkost přírody. Tomuto stylu dominují světlé, přírodní barvy a jemné vzory imitující např. dřevo nebo kámen. Nábytek ve stylu přirozené elegance je často ručně vyráběný, což mu dodává jedinečný charakter. Na stránkách interiérových designérů si můžete snadno prohlédnout množství realizovaných projektů, které zapadají do trendů souvisejících s přírodou.


Výmalba interiéru v přírodním stylu


Minimalismus

Minimalismus je styl, který se zaměřuje na funkčnost a kvalitu. Cílem tohoto stylu je omezit počet předmětů v místnosti na naprosté minimum, což umožňuje zaměřit se na kvalitu a funkčnost. Minimalismu dominují světlé, tlumené barvy, jednoduché a ekonomické formy nábytku a nedostatek přebytečných dekorací. Díky tomu se místnost stává prostornou, estetickou a vede k odpočinku a relaxaci nejen v ložnici.


Výmalba v minimalistickém stylu

Loft

Loftový styl, tedy industriální, bude i v roce 2023 velmi oblíbený. Vyznačuje se syrovými, ale přesto elegantními interiéry, kterým dominuje cihla, beton a ocel. V takovém interiéru jsou často recyklované prvky, jako je starý stroj nebo přepravka na ovoce. Loft je dokonalý styl pro lidi, kteří oceňují originalitu a originální řešení.


Výmalba interiéru v loft industriálním stylu

Neobvyklá řešení

V interiérovém designu se stále častěji objevují moderní technologie, díky nimž jsou inteligentnější a funkčnější. Zde je několik příkladů moderních řešení, která budou módní v roce 2023:

  1. Inteligentní osvětlení - díky inteligentním žárovkám a ovladačům je možné přesně přizpůsobit intenzitu a barvu světla potřebám uživatele. Chytré osvětlení umožňuje snadnější a pohodlnější správu osvětlení v celém domě či bytě.

  2. Automatizace – do systému automatizace lze integrovat stále více domácích spotřebičů, jako jsou žaluzie, závěsy nebo klimatizace. Díky tomu má uživatel nad těmito zařízeními plnou kontrolu z jednoho panelu nebo pomocí aplikace v chytrém telefonu.

  3. Bezdrátové technologie – stále častěji se objevují řešení, která umožňují bezdrátové ovládání domácích zařízení. Díky tomu může uživatel ovládat osvětlení, topení nebo žaluzie, aniž by musel používat tlačítka nebo dálkové ovladače.

  4. Inteligentní bezpečnostní systémy – stále častěji se objevují inteligentní bezpečnostní systémy, které umožňují automatickou detekci a reakci na různé hrozby. Díky tomu má uživatel plnou kontrolu nad zabezpečením svého domova či bytu.

  5. Inteligentní monitorovací systémy – existují řešení, která umožňují sledovat interiér pomocí kamer a smyslů, které umožňují sledovat teplotu, vlhkost.

Moderní

Modernistický styl, vyznačující se jednoduchostí, funkčností a minimalistickým designem, bude i v roce 2023 velmi oblíbený. Interiéry zařízené v modernistickém stylu se vyznačují jasnými barvami, jednoduchými formami a žádnou přehnanou dekorací. Nábytek v modernistickém stylu se často vyznačuje geometrickými tvary a je vyroben z moderních materiálů. Tento styl je ideální pro lidi, kteří ocení jednoduchost a eleganci.


Výmalba interiéru ve futuristickém moderním stylu

Suma sumárum, rok 2023 přinese mnoho nových trendů v interiérovém designu, díky kterým bude mít každý možnost vytvořit si jedinečný interiér. Je však důležité pamatovat na to, že každý interiér by měl být přizpůsoben individuálním potřebám a vkusu jeho uživatele, pokud potřebujete poradit s výběrem barvy pro svůj interiér, neváhejte vyplnit nezávaznou poptávku na našich stránkách a naši zkušení profesionálové vám rádi poradí.



0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page