top of page
  • Obrázek autoraRedakce

Barvy v ložnici – co ano a co ne

Přemýšlíte nad výmalbou ložnice, ale nevíte, jaká barva je pro vaši ložnici nejvíce vhodná? Přesně pro Vás je zde Adam a jeho zkušení profesionálové k zodpovězení vašich otázek.


Naše ložnice jsou našimi oázami klidu, místem, kde relaxujeme, spíme, trávíme čas přípravou k odchodu ven nebo sledováním televize. V ložnici se zkrátka musíme cítit pohodlně, v klidu a uvolněně. Barevná výmalba těmto pocitům výrazným dílem přidává a podporuje je.

Modrý interiér

Co nedělat

Výrazné barvy

Intenzivní červná, fuchsiová, magnetová, břečťanově zelená nebo královská modrá působí na lidské oko téměř násilně a vyvolávají nejen v oku, ale i na náladě napětí a v případě vyhledávání relaxace v ložnici nejsou vhodnou volbou pro ložnici. Výrazné barvy jsou lepší volbou například do obývacího pokoje.


Studené barvy

Barevné odstíny šedé, černé modré nebo světle zelené vytváří studenou atmosféru v celém interiéru a nejsou vhodnou volbou pro jejich využití v ložnici. Lepším rozhodnutím pro podpoření útulné a uvolněné atmosféry ve vaší ložnici je výběr teplých barev a odstínů.

Zelený interiér

Jednoduchá bílá

Nejspíše byste nečekali, že klasická bílá barva patří mezi ty nedoporučené volby, jak si Vaši ložnici vymalovat. Bílá je jednoduchá barva a vděčná barva, která skvěle doplňuje jakoukoliv další barvu v případě výmalby interiéru. Bílá je ale považována za studenou barvu, která nedodává kýžený osobitý otisk. Působí neosobně. Ve snaze zútulnit vaši ložnici tak pouze bílou nedoporučujeme. Zkuste ji zkombinovat s nějakou teplou barvou alespoň na jedné ze stěn. Výsledek vás ohromí. Pokud máte nyní tmavou zeď a chtěli byste světlejší, přečtěte si jak na to v našem článku Jak přemalovat tmavou zeď na světlou.


Co dělat

Neutrální barvy

Výběr neutrálních barev do Vaší ložnice je klasická možnost a zcela jistě s nimi neuděláte chybu v žádné z Vašich místností, natož v ložnici. Volíme odstíny a tóny barev nenásilné oku, které podporují klid a pohodu. Barvy odstínů béžové, karamelové nebo i tmavších podtónů pomůžou ve vašem pocitu bezpečí ve Vaší ložnici.


Adamovo doporučení: Cuppa Coffee

Cuppa Coffee


A nějaký tmavší odstín: Warrior

Warrior

Modré barvy a odstíny Aqua

Modré barvy jsou spojeny s uklidněním mysli a relaxací. Z toho důvodu je modrá barva dobrou volbou pro Vaši ložnici. Dejte si však pozor na odstín, nechcete sklouznout k studené a chladivé modré! Pokud potřebujete poradit s výběrem odstínu, klikněte na naše webové stránky a jeden z našich manažerů Vám profesionálně poradí vybrat ten nejlepší pro Váš konkrétní interiér.


Adamovo doporučení: Dragonfly

Dragonfly

Nebo světlejší barva: Sonata

Sonata

Oranžové tóny

V poslední době jsou trendy odstíny oranžové, vybízející k dobré náladě a pocitu tepla domova a podporují tak odpočinout si na plno. Odstíny cihlové a pískové nebo případně světlé krémové v kombinaci s neutrálním nábytkem Vám navodí klid v srdci i mysli.


Pokud přemýšlíte o kompletním novém vzhledu Vaší ložnice, inspirujte se aktuálními trendy hity pro rok 2023. Případně se spojte s našimi profesionály, kteří Vám poradí. Stačí zadat nezávaznou poptávku na našich stránkách a naši manažeři se s Vámi spojí a společnými silami vymyslíte, jaký styl a jakou barvu pro Vaši ložnici zvolit.

Adamovo doporučení: Oatmeal Cookie

Oatmeal Cookie

Nebo tmavší varianta: Red Clay

Red Clay

0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page