top of page
  • Obrázek autoraRedakce

Bohémský styl: Průvodce k dosažení dokonalého interiéru ve stylu Boho-Chic

Bohémský styl, známý také jako boho-chic, je o přijetí individuality a opuštění tradičních pravidel interiérového designu. Tento jedinečný a eklektický styl je inspirován směsí kulturních, uměleckých a přírodních prvků, díky čemuž je perfektní volbou pro obývací pokoj, který odráží vaši svobodomyslnou osobnost. Přinášíme návod, jak dosáhnout dokonalého bohémského stylu vašeho obývacího pokoje. Boho styl je jedním z nejpopulárnějších stylů pro Váš interiér pro rok 2023.

Boho styl v interiéru

Kombinujte vzory. Jedním z charakteristických znaků bohémského stylu je použití výrazných vzorů různých druhů, takže se nebojte kombinovat různé tvary a textury. Nebojte se inspirovat a vyberte si z květinových přes kašmírové, tribal až po batikované vzory. Můžete si vybrat různé motivy, které reprezentují váš osobní styl a vytvářejí vizuálně zajímavý a dynamický vzhled.


Používejte přírodní materiály. Přírodní materiály jako dřevo, tkané provázky a tkané textilie jsou ideální pro vytvoření bohémského pocitu v obývacím pokoji. Vyberte si předměty jako ratanový nábytek, koberečky a proutěné koše, které dodají prostoru texturu a teplo.


Přidejte kulturní prvky. Bohémský styl je silně ovlivněn různými kulturami po celém světě, nebojte se inspirovat různými kulturami a tyto aspekty kombinovat. Zvažte přidání předmětů, jako je marocký puf, indické tapisérie nebo turecké polštáře kilim, abyste místnosti dodali tradiční, ale nadčasovou atmosféru z různých koutů světa. Koberce různých velikostí, tvarů a materiálů podtrhnou celkový dojem z interiéru.

Bohémský styl v bytě

Vyzdobte interiér rostlinami. Pokojové rostliny a květiny jsou důležitou součástí bohémské výzdoby, přinášejí život a energii do obývacího pokoje, jsou ideální pro vytvoření svěží a tropické atmosféry v místnosti.


Experimentujte s osvětlením. Chcete-li dotvořit bohémský vzhled obývacího pokoje, experimentujte s různými možnostmi osvětlení jako jsou lucerny, svíčky nebo provázková světla. S nimi můžete vytvořit teplé a útulné prostředí, ideální pro relaxaci a zábavu a akcentovat tak jednotlivé části vašeho obývacího pokoje.

Bohémský styl v obývacím pokoji

Závěrem lze říci, že bohémský design obývacího pokoje je především o individualitě a experimentování s různými styly a texturami. Stejně jako u skandinávského stylu, nebojte se kombinovat a vždy se zaměřte na vytvoření teplého a příjemného prostoru, který reprezentuje vaši jedinečnou osobnost. Výmalba v zemitých nebo naopak světlých a vzdušných barvách dodají interiéru na jeho bohémském stylu. Kontaktujte se s našimi odborníky prostřednictvím zadání nezávazné poptávky na našich stránkách a nechte si poradit, jak zútulnit Váš interiér.


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page