top of page
  • Obrázek autoraRedakce

Barevné trendy roku 2023

Rok 2023 bude ve znamení návratu k přírodě. Pokud chcete vědět, jakými barvami vymalovat stěny svého domova, abyste je sladili s aktuálními trendy, určitě si přečtěte tento článek. Zároveň Vám také doporučíme, jaké doplňky a interiérové styly jsou aktuálně v módě.


Duševní klid

Byt nebo dům je jakýmsi bezpečným prostorem, kde chceme trávit čas tím, co nás baví, relaxovat a oddechnout si od náročných dní. Trendy pro aktuální rok se pohybují zejména kolem potřeby k odpočinku spojené s přírodou. Nejmódnější barvy roku 2023 nám umožní zvýraznit to nejlepší v našich interiérech a také poskytnout skvělý základ pro hru s designovými doplňky, jako jsou například květy v interiéru, o kterých si můžete přečíst v našem dalším příspěvku.


Pokoj spojený s přírodou

Aktuální barevné trendy představují touhu lidí uniknout od každodenního života zpět do klidné přírody.


Béžová barva

Béžová je spolu s odstíny šedé jednou z nejčastějších barev v interiéru. V našich domovech je velmi rozšířená a tvoří tak ideální základ, který lze snadno kombinovat s jinými barvami. Tato barva navíc poskytuje jistou volnost při výběru interiérových doplňků různých barev a odstínů. V roce 2023 tato sofistikovaná barva stále dominuje a jistě zapadne do trendu blízkosti k přírodě a klidných barev.


Béžový obývací pokoj


Barva Camellia

Barva, která zatím není tak oblíbená jako béžová nebo zelená, je určitě Camellia. Ačkoli tento odstín může pro někoho znít záhadně, stačí si vzpomenout na huňatou srst zvířete. Díky svému teplému odstínu je tato barva ideální do místností, jako je ložnice a obývací pokoj, kde chcete vytvořit útulný efekt. O vytvoření útulného prostředí si můžete přečíst v našem článku, který je věnován této problematice. Protože je barva o něco tmavší, lze ji použít jako intenzivní akcentní barvu na jedné stěně v malých místnostech.


Tlumená zelená

Zelená barva byla jednou z nejoblíbenějších barev již v minulé sezóně. Je tomu tak i v aktuálním roce 2023. Tentokrát se odkloníme od intenzivních a tmavých odstínů a převládat budou spíše tlumené odstíny, které odkazují na barvy lesa a přírody. V interiéru této barvy bude snadné relaxovat a oddávat se oblíbeným činnostem. Barva se bude dobře hodit jako dominantní barva v místnosti, ale také jako barevný akcent na jedné či více stěnách.


Zelená ve spojení s pokojem

Je samozřejmě na Vás, zda se budete řídit současnými trendy, nebo zvolíte jiná řešení pro Váš interiér. Koneckonců jste to Vy, kdo bude v daných místnostech trávit nejvíce času, a proto právě Váš subjektivní pocit je to nejdůležitější. Pokud se však rozhodnete změnit barvy na stěnách, je vždy dobré dbát na to, aby bez ohledu na barvu byla výmalba přesná a aby Vás její efekt mohl těšit každý den. Proto se vyplatí vybrat si profesionála, v takovém případě můžete využít našich služeb. Disponujeme databází profesionálů nabízejících malířské služby ve Vašem městě. Navíc můžete zjistit cenu Vaší výmalby z pohodlí Vašeho domova, díky naší online cenové kalkulačce. Zároveň se můžete podívat na cenové srovnání v našem příspěvku.


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page