top of page
  • Obrázek autoraRedakce

Loftový interiér - surový styl s industriálním charakterem

Loft je styl bydlení, který vychází z charakteristického stylu uspořádání průmyslových hal a skladů, které se po transformaci stávají moderními byty. Vyznačuje se strohostí, nečleněním na místnosti a obvykle velkými okny a vysokými stropy. V takovém interiéru se mnohé prvky, které byly dříve skryté, stávají dekorativním elementem a zdůrazňují industriální charakter. V další části článku si představíme, co by v loftových interiérech nemělo chybět. Pokud se chcete o tomto „raw“ stylu dozvědět více, podívejte se na náš další článek o nejmódnějších stylech interiérů pro rok 2023.


Zařiďte si svůj interiér v loftovém stylu za použití surových materiálů

Surové materiály


Loftové interiéry by se měly vyznačovat strohostí a industriálním charakterem. Ideální jsou k tomu hrubé a surové materiály jako beton, cihla, kov, dřevo a sklo. Všechny prvky by měly být vystaveny zubu času, neměly by být příliš dobře upravené. Je důležité, aby jejich přirozená struktura a barvy byly výrazným prvkem interiéru.


Nábytek v loftových interiérech je obvykle vyroben ze surovin, jako je kov, beton nebo dřevo. Lze je také kombinovat s kovovými komponenty, jako jsou trubky nebo průmyslové součástky. Zajímavou možností jsou stoly z betonových tvárnic nebo recyklovaného dřeva.


Světlo


Osvětlení v loftových interiérech hraje velmi důležitou roli. Velká okna a hrubé neotesané elementy tvoří přirozené světlo v takovém interiéru nesmírně důležité. Důležité je nezakrývat okna těžkými závěsy nebo žaluziemi, ale používat pouze jemné, průhledné materiály, které nebudou zastírat přirozené světlo. Loftové interiéry také často využívají umělé osvětlení pro zdůraznění industriálního charakteru. Ideálním řešením jsou surová závěsná svítidla z kovu, betonu nebo dřeva, která harmonicky zapadají do loftového stylu. Je důležité, aby osvětlení bylo dostatečně silné, ale zároveň ne ohromující. Díky tomu se vám podaří v prostoru naladit správnou náladu a zdůraznit charakter interiéru.


Umění a doplňky

Pro dokreslení dokonalého interiéru ve stylu loft je vhodné použít kovové a industriální doplňky.

V loftových interiérech hrají důležitou roli také doplňky, které dokážou zpestřit jakýkoli prostor – k tomu se skvěle hodí obrazy, které by měly odkazovat na industriální charakter místnosti. Zvláště vhodné jsou obrázky strojů, zařízení nebo architektonických prvků, jako jsou mosty nebo jeřáby. Vsadit můžete i na obrazy v tlumených barvách, které budou kontrastem k surovým prvkům interiéru.


Koberce ve stylu loft by měly být jednoduché a syrové. Ideální jsou tak jutové, vlněné nebo bavlněné koberce. Důležité je, aby jejich barvy byly tlumené a ladily s celkovým pojetím interiéru. Zajímavým doplňkem jsou koberce z kousků kůže nebo průmyslových materiálů, které dodají místnosti charakter.


Pro zařízení interiéru ve stylu loft je typické využití velkých oken, které díky dennímu světlu prosvětlí interiér.

Barvy


Loftové interiéry se obvykle vyznačují tlumenou barevností stěn, která má zdůraznit strohost a industriální charakter interiéru. Skvěle se k ní hodí barvy jako bílá, šedá, béžová a tmavší odstíny hnědé. O kombinování různých barev v interiéru si můžete přečíst více v našem dalším článku. Je však třeba připomenout, že stěny v takovém interiéru jsou také pozadím pro surové a průmyslové prvky, takže výběr barvy stěn by měl být pečlivě promyšlen. Je důležité, aby barvy stěn nepřebíjely ostatní prvky interiéru, ale tvořily harmonický doplněk celku. Pokud se rozhodnete pro změnu barev ve vašem interiéru, doporučujeme vám využít služeb profesionálních malířů Adam - cenu jejich práce si můžete ověřit v online kalkulačce.


Suma sumárum, loftové interiéry jsou stylem inspirovaným uspořádáním průmyslových hal a skladů. Vyznačují se surovinami, velkými okny, žádným dělením na místnosti a nedokončenými konstrukčními prvky. V takovém interiéru jsou důležité sladěné koberce, stoly, nábytek a obrazy, které by měly být jednoduché, syrové a odkazovat k industriálnímu charakteru. Loftové interiéry jsou ideální pro lidi, kteří ocení minimalistický styl, industriální charakter a prostornost.

0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page