top of page
  • Obrázek autoraRedakce

Proměňte vzhled svého domova: Průvodce dokonalým exteriérem

Exteriér domu je první věcí, která upoutá pozornost návštěvníků a kolemjdoucích a zapůsobí na ně nezapomenutelným dojmem. Vhodně zvolená venkovní barva nejen zlepšuje vzhled domu, ale působí také jako ochranný štít proti povětrnostním vlivům. Při zvažování obnovy vnějšího nátěru je zásadní najít správnou rovnováhu mezi estetikou a trvanlivostí. Vzhledem k nepřebernému množství možností, které jsou na trhu k dispozici, se majitelé domů často ocitají na rozcestí a nejsou si jisti, jakou barvu pro své venkovní stěny zvolit. Abychom vás tímto procesem provedli, sestavili jsme pro vás ucelený přehled nejlepších možností nátěrů, které zvýší atraktivitu exteriéru vašeho domu a zajistí jeho dlouhodobou ochranu.


Vnější nátěr domu

Jak najít ideální barvu pro exteriér


Upřednostněte dlouhou životnost

Při výběru exteriérové barvy upřednostněte odolnost. Vzhledem k tomu, že venkovní stěny jsou vystaveny různým povětrnostním podmínkám, od intenzivního slunečního záření až po silné deště a sníh, je zásadní zvolit kvalitní barvy odolné vůči povětrnostním vlivům. Tyto nátěry by si měly zachovat svou živost a strukturální integritu i přes náročné podmínky. Hledejte barvy speciálně určené pro venkovní použití, s vlastnostmi, jako je odolnost proti UV záření, vodě a plísním. Nezapomeňte se podívat na náš příspěvek na blogu zaměřený na chyby, kterých je třeba se vyvarovat.


Zaujměte estetickou přitažlivostí

I když je trvanlivost zásadní, neměli bychom zapomínat na estetický vzhled vnějšího nátěru. Barva a struktura nátěru může výrazně ovlivnit celkový vzhled vašeho domu. Zvažte architektonický styl vašeho domu a stávající barevné schéma ve vašem okolí, abyste se ujistili, že váš výběr ladí s okolím. Experimentujte s různými odstíny a povrchovými úpravami, abyste našli dokonalou kombinaci, která zvýší atraktivitu obrubníku a doplní celkový design vašeho domu.



tyrkysová a světle zelená exteriérová

Jak porozumět různým typům exteriérových barev
  • Akrylové barvy: Vnější barvy na bázi akrylu jsou oblíbené pro svou trvanlivost a všestrannost. Nabízejí vynikající stálost barev, jsou odolné proti praskání a poskytují ochrannou bariéru proti drsným povětrnostním podmínkám.

  • Latexové barvy: Vnější barvy na bázi latexu jsou známé pro své rychlé schnutí, nízký obsah těkavých organických látek (VOC) a snadnou aplikaci. Poskytují také dobrou přilnavost a odolnost proti odlupování.

  • Olejové barvy: Olejové barvy se vyznačují vynikající přilnavostí a trvanlivostí, takže jsou vhodnou volbou pro oblasti s vysokým provozem nebo náročnými povětrnostními podmínkami. Vyžadují však delší dobu schnutí a při aplikaci produkují více nepříjemných pachů.


Hledání správné barvy pro exteriérový nátěr

Při výběru barev exteriérových nátěrů je nutné vzít v úvahu stávající prvky vašeho domu, jako je střecha, terénní úpravy a architektonické detaily. Zatímco výrazné a živé barvy mohou působit nápaditě, neutrální a zemité tóny často nabízejí nadčasovou eleganci a hladce se kombinují s různými styly. Pokud potřebujete přejít z tmavých barev na světlé, můžeme vám pomoci i s tím. Nahlédněte do vzorníků barev, použijte online vizualizační nástroje a otestujte vzorky barev na venkovních stěnách, abyste zjistili, jak vypadají v různých světelných podmínkách během dne.

Modrý cihlový dům

Výběr správné venkovní barvy je důležitým rozhodnutím, které může změnit vzhled vašeho domu.

Upřednostnění dlouuhé životnosti, pochopení různých typů nátěrů a prozkoumání široké škály barev vám pomůže učinit informované rozhodnutí, které nejen zvýší atraktivitu vašeho domu, ale také jej ochrání před povětrnostními vlivy. Správným výběrem venkovní barvy můžete vytvořit dlouhotrvající a příjemný dojem a atmosféru, která bude odrážet váš jedinečný styl a osobnost.


Nátěr cihlového domu

Pokud jde o malování cihlových domů, je nezbytné přistupovat k tomuto úkolu s rozvahou. Jedinečná textura a porézní povaha cihel vyžadují pro dosažení optimálních výsledků specializovaný přístup. Než se pustíte do projektu, důkladně očistěte cihlový povrch, abyste odstranili veškeré nečistoty nebo plísně. Zvažte použití prodyšného nátěru na zdivo určeného speciálně pro cihlové exteriéry. Tento typ nátěru umožňuje odvádění vlhkosti, čímž předchází problémům, jako je zadržování vlhkosti a odlupování.

Cihlový dům v zemitých tónech

Volba zemitých tónů nebo tlumených odstínů může doplnit přírodní estetiku cihel a nabídnout nadčasový a sofistikovaný vzhled. Pololesklý nebo matný povrch navíc může zvýraznit strukturu cihel a zároveň poskytnout ochrannou vrstvu proti povětrnostním vlivům. Výběrem správné barvy a barevného schématu pro váš cihlový dům můžete dosáhnout efektní proměny, která zachová charakter cihel a zároveň zvýší celkovou atraktivitu vašeho domu. Dobře promyšlená změna barvy může skutečně osvěžit vzhled cihlového domu, jak ukazuje obrázek před a po níže.


Před a po nátěru cihlového domu

Udělejte ze svého domu domov, který vám bude závidět celé okolí, díky dokonalé volbě venkovní barvy, která sladí krásu s odolností. Pokud potřebujete profesionální pomoc pro vytvoření dokonalého exteriéru, můžete se vždy spolehnout na Adamovy malíře, a vyzkoušet naši online kalkulačku!

0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page