top of page
  • Matěj Trubač

Proč se vyplatí malovat v zimě

Přemýšlíte nad malováním v zimě, ale slýcháváte, že to není praktické a je lepší počkat na léto? Ano dříve to tak bylo, protože barvy byly nekvalitní a dýchat čerstvě namalované zdi bylo dokonce i nebezpečné. Jenže v dnešní době plné barev bez jedovatých chemikálií tyto nevýhody značně ztratily na významu. Dovolte nám v tomto článku vysvětlit, proč je to jen mýtus a podívat se na největší výhody malování v zimě.


Nové kvalitní barvy


Původně to bylo tak, že barvy obsahovaly spousty škodlivin a chemikálií, které měly silný zápach ale hlavně bylo škodlivé je vdechnout. Dnes nicméně mají barvy mnohem kvalitnější složení. Třeba jako námi velmi oblíbený Primalex plus, který používáme na většinu našich zakázek v Česku a na Slovensku. Má výbornou kryvost a vysokou otěruvzdornost malování a jeho poměr cena/výkon z něj dělá jednu z nejvýhodnějších barev k dostání na českém trhu. Navíc je Primalex česká firma a ty vždycky stojí za podporu!


Paint roller

Teplé zdi


Je sice pravda, že při teple schne barva lépe, ale stejně tak (ne-li víc) je důležitá i teplota zdí samotných. V zimě se vytápí mnohem více než v létě, kdy stačí otevřít okna a je zbytečné plýtvat energiemi. Zdi jsou daleko více vyhřáté a barva na nich usychá mnohem rychleji. Proces schnutí tak zabere jen pár dní a bez nutnosti otevírat okno. Navíc naši partnerští malíři mají shodu na tom, že tento proces také prodlužuje životnost nátěru!


Interior design

Suchý vzduch


Zde je výhoda oproti létu také výrazná. V zimě bývá sušší vzduch, což urychluje proces schnutí po malování. A to se týče také odstraňování různých plísní, nečistost a mastnot. Je lepší provést tyto úkony v zimě, aby se snížila potencionální šance na návrat plísní než při vlhkém letním vzduchu. Takže v létě sice můžete otevřít okna, ale barva bude schnout o několik dní déle, a vy tak budete muset mít igelitem obalený nábytek podstatně déle. A jak už jsme vysvětlovali výše, s dnešními vysoce kvalitními barvami okna otevírat ani nemusíte a ušetříte si zbytečné vrstvy prachu ve vašem bytě.


Dry air and leaves

Nižší cena - rychlejší odezva


Nakonec je potřeba také zmínit výhody naceňování prací v zimě. I když je fakt, že se má malovat v létě mýtus, spousty lidí mu pořád věří. Malíři jsou tak v létě mnohem více vytížení, a to odpovídá i zvýšeným cenám, pokud se vám vůbec povede malíře sehnat. Vy teď máte unikátní možnost této informace využít a objednat si je již v zimě, kdy bývají ceny nižší. No přesvědčte se sami a spočítejte si cenu výmalby v naší kalkulačce. Moc rádi se na vaši poptávku podíváme a poradíme se vším potřebným. Zároveň jsme schopni vám malíře zajistit už na další den, a díky větší dostupnosti vám ho vybereme přesně dle vašich potřeb!



Save money and time

Důvodů je zde samozřejmě daleko více, ale vy asi už teď chápete, že fakta mluví sama za sebe a není důvod vyčkávat do horkých letních dnů. Rovnou se můžete jít podívat na stránky odborníků z mujadam.cz, kteří jsou aktuálně nejmodernějším způsobem, jak si v Česku objednat malíře skrz pár kliků a získat krásný nový vzhled domova.

0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page