top of page
  • Obrázek autoraRedakce

Kouzlo maximalismu v interiéru

Trendem v interiérovém designu byl vždy neustálý posun od minimalismu k maximalismu. Zatímco minimalismus nachází krásu v jednoduchosti a střídmosti, maximalismus sleduje odvážnou, složitou a extravagantní linii. V posledních letech se maximalismus ve velkém vrací a získává si srdce designérů i majitelů domů. V tomto příspěvku se ponoříme do světa maximalismu, prozkoumáme jeho podstatu, zásady a důvody jeho současné popularity.


umělecký obývací pokoj plný barev, interiérový design, barevné obrazy

Záplava barev

Základním rysem maximalismu je nespoutané množství zářivých odstínů. Maximalistické interiéry se vyznačují bohatou a pestrou paletou barev, která zahrnuje šperkové tóny, základní barvy a odvážné kombinace. Od stěn vyzdobených sytě fialovou barvou až po nábytek se zářivými vzory - maximalismus vybízí ke změti barev, které vnášejí do prostoru život a energii. Cílem je vytvořit prostředí, které stimuluje smysly, vyvolává emoce a vyjadřuje individualitu.


Míchání vzorů a textur

Maximalismus vyzývá k míchání vzorů a textur. Zapomeňte na to, že byste se drželi jediného vzoru nebo textury - maximalismus vás vyzývá, abyste bez váhání kombinovali pruhy, květiny, geometrické potisky a zvířecí motivy. Vrstvením různých textur, jako jsou samety, hedvábí a umělé kožešiny, získá prostor hloubku a vizuální zajímavost. Tento odvážný přístup pomáhá vytvořit atmosféru kreativity, nápaditosti a hravosti.


bílý pokoj, řecká estetika, středomořský interiérový design, čistý pokoj

Výrazné doplňky a bohatě zdobené detaily

Maximalismus vybízí k hromadění a vystavování předmětů. Osobní památky, umělecká díla, starožitnosti a sbírky jsou hrdě vystaveny, aby vyprávěly příběhy a vyvolávaly nostalgii. Maximalistické interiéry se stávají tapiseriemi vzpomínek a jedinečných objevů - od historických drobností až po moderní sochy. Tyto pečlivě sestavené sbírky vytvářejí pocit identity, individuality a eklekticismu a proměňují prostor v odraz osobnosti a vášní majitele domu.


rostliny v obývacím pokoji, barevný obývací pokoj, estetický pokoj, čistý pokoj, maximalistický interiér

Hrajte si s prostorem

Maximalismus se neomezuje jen na malé prostory. Dobře funguje i ve velkých místnostech a otevřených dispozicích. Vysoké stropy, velká schodiště a rozlehlé stěny se stávají dokonalým plátnem pro maximalistický výraz. Vyplněním těchto prostor uměním, velkým nábytkem a odvážnými architektonickými prvky lze dosáhnout pocitu velkoleposti a vznešenosti.


Maximalismus je filozofie designu, která nabízí přesvědčivou alternativu k oblíbenému minimalistickému přístupu. Oslavuje hojnou a rozmanitou estetiku a vybízí majitele bydlení, aby odvážně využívali barvy, vzory a textury. Maximalismus, který zahrnuje kuriózní kolekce, dramatické akcenty a zdobné detaily, poskytuje příležitost k sebevyjádření a odklonu od všednosti. Ať už se jedná o velkolepé sídlo nebo útulný byt, maximalismus vás vyzývá k vytvoření prostorů, které jsou hluboce osobní, vizuálně podnětné a plné charakteru. Proč tedy nepustit uzdu svému vnitřnímu perfekcionistovi?

0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page