top of page
  • Obrázek autoraRedakce

Jaká řešení mohou skrýt nedostatky interiéru

Každý interiér má své plusy a mínusy, ale některé z nich mohou být viditelnější než jiné. Místnost může být například příliš tmavá, malá nebo má těžko zamaskovatelné architektonické prvky. Naštěstí existuje mnoho způsobů, jak tyto nedostatky skrýt a vytvořit krásný interiér.


Dekorace do interiéru

Jedním z nejjednodušších způsobů, jak prosvětlit tmavou místnost, je použití světlých barev na stěny. Světlé barvy odrážejí světlo, díky čemuž se místnost zdá prostornější a světlejší. Pokud se rozhodnete malovat a chcete využít služeb profesionála, doporučujeme platformu Adam sdružující ty nejlepší malíře domů.


Existuje několik triků, které můžete použít k vizuálnímu zvětšení malého pokoje. Například světlé barvy na stěnách a nábytku a velká zrcadla mohou místnost zvětšit. Také schování části nábytku nebo jeho oddálení od stěny pomáhá opticky zvětšit prostor.


Vizuální zvětšení interiéru

Architektonické prvky, které je obtížné skrýt, jsou prvky, které mohou být kvůli své konstrukci nebo umístění obtížně integrovatelné se zbytkem interiéru. Zde je několik příkladů takových prvků:


1. Šikminy: Šikminy může být obtížné skrýt, protože jsou často nevzhledné a mohou zabírat cenný prostor. Jedním z řešení je přetřít je světlou barvou, která umožňuje opticky zvětšit prostor. Můžete také použít speciální řešení, jako jsou obrazy nebo fototapety, které je zakryjí.


2. Komíny: Komíny, zvláště ty nepoužívané, může být obtížné skrýt kvůli jejich velikosti a tvaru. Lze je přelakovat do světlé barvy, aby ladily se zbytkem interiéru, nebo zamaskovat speciálně navrženým kusem nábytku, jako je komoda nebo knihovna.


3. Okna na neobvyklých místech: Okna, která jsou umístěna na neobvyklých místech, jako jsou šikmá místa nebo blízko stropu, může být obtížné skrýt. Lze je zamaskovat speciálně navrženými závěsy nebo roletami, které zdůrazní jejich charakter a zároveň umožní jejich skrytí.


4. Potrubí a kabely: Potrubí a kabely může být obtížné skrýt kvůli jejich viditelnosti. Lze je schovat pomocí speciálně navrženého nábytku, jako jsou police nebo komody, které vám je umožní schovat.


Zakrytí nedostatků v interiéru

Doplňky a dekorace mohou být efektivním způsobem, jak skrýt nedostatky interiéru. Zde jsou nějaké příklady:


1. Záclony a žaluzie: Záclony a žaluzie mohou odvést pozornost od těžko skrytých prvků, jako jsou okna na neobvyklých místech nebo šikmo. Můžete si vybrat látku a barvu, která bude ladit se zbytkem interiéru a zdůrazní jeho charakter.


2. Koberce a polštáře: Koberce a polštáře mohou být účinným způsobem, jak skrýt nevzhledné podlahové prvky, jako jsou dlaždice nebo laminát. Můžete si vybrat správnou velikost a barvu, která bude ladit se zbytkem interiéru.


3. Obrazy a plakáty: Obrazy a plakáty mohou být účinným způsobem, jak skrýt těžko zamaskovatelné prvky stěn, jako jsou šikminy a komíny. Můžete si vybrat správnou velikost a motiv, aby ladil se zbytkem vašeho interiéru.


4. Lampy a svíčky: Lampy a svíčky mohou být účinným způsobem, jak skrýt tmavé a malé místnosti. Můžete si vybrat správný tvar a velikost, která bude ladit se zbytkem interiéru a poskytne dostatečné osvětlení.


Interiérové doplňky

Abychom to shrnuli, každý interiér má své plusy a mínusy, ale existuje mnoho způsobů, jak skrýt nedostatky a vytvořit krásný a funkční interiér. Článek představuje několik řešení uspořádání, která mohou pomoci skrýt architektonické prvky, které se obtížně skrývají, jako jsou šikminy, komíny, neobvyklá okna nebo potrubí. Můžete použít světlé barvy na stěny, doplňkové zdroje světla, speciální řešení jako obrazy nebo fototapety, nábytek na míru nebo dekorace. Díky těmto řešením můžete skrýt nedostatky interiéru a vytvořit krásné a funkční prostory, které budou radostí pro oko.

0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page