top of page
  • Obrázek autoraKateřina Horáková

Interiérové trendy 2021

Jak nás předešlý rok naučil, doma můžeme trávit víc času než obvykle. V rychlém sledu dní se nám tak velmi snadno může stát, že nás to domácí prostředí, kterému jsme do nedávna nevěnovali přehnanou pozornost, začne nudit a v krajních případech i iritovat. A tak, i přes momenty občasného zoufalství nad momentální situací, nadešel čas si naše příbytky patřičně zútulnit a jednoduše vymazlit.


No jo, ale odkud začít? Co vůbec letí? Pokud pravidelně nesledujete interiérové trendy, jsou tohle otázky, které si teď pravděpodobně pokládáte. Už si ale nemusíte dělat starost, protože my jsme je zodpověděli za vás.


Room flowers

Návrat k přírodě

Téma klimatické změny na nás útočí ze všech stran, a tak je více než přirozené, že se postupně začíná promítat i do různých odvětví a neminulo tak ani interiérový design. Plasty se začínají stávat minulostí a přírodní materiály zase hrají prim. Krok vedle tak neuděláte s žádným materiálem, který bude udržitelný nebo recyklovaný.

Jedním z nejpoužívanějších materiálů bude beze sporu neopracované dřevo. V kuchyni tak například najdeme dřevěné pracovní plochy a další dřevěné prvky. To samé platí i o dalších místnostech vaší domácnosti - ať už to budou dřevěné poličky či dřevěné skříně.

Příroda ovšem neznamená jen dřevo, ale především rostliny. O umělých květinách si už můžete nechat jenom zdát. Ve velkých prostorách se bude dařit robustním monsterám či velkým palmám. Pokud ovšem bojujete o každý milimetr užité plochy, zvažte také závěsné květináče, ve kterých naopak vynikne jakákoli popínavá rostlina. Velkou parádu také uděláte řasokoulemi, kterým se bude dařit i na vašem pracovním stole a navíc jsou cenově dostupnější než veliké květiny.


Univerzální, nadčasové a praktické

Po zkušenostech z minulého roku se ukázalo, že kouty našich domovů musí umět zastávat více funkcí. Kuchyňský stůl je zároveň pracovním, v pokoji je potřeba mít místo i na workout a v obývacím pokoji si teď potrpíme na kvalitnější vybavení kvůli nekonečným hodinám stráveným u Netflixu. Na to vše je potřeba myslet při zařizování a to ať už se jedná o dům či byt.

Z módy už dávno vyšly opulentní a extravagantní kusy nábytku. Je důležité, aby vás jednotlivé kousky neomrzely po týdnu užívání. Obecně jsou v kurzu spíše nadčasové vintage kousky, které celý interiér výrazným způsobem zútulní a člověk na chvíli zapomene, že se vlastně nachází uprostřed města. Nábytek, doplňky a jejich barvy však vždy vybírejte srdcem. Jedině tak si je opravdu zamilujete a nebudete mít potřebu je po půl roce vyhodit.

Moderní interiér

Komfort, komfort, komfort

Z kusu nábytku, který sice vypadá jako umělecké dílo, ale v reálu je naprosto nepohodlný a nevyužitelný, se může velice snadno stát jen další krám navíc. Bude se tak skvěle vyjímat v sérii drahých přešlapů, stejně jako ten starý rotoped, na který už jste časem zapomněli.

Při výběru nejen pohovek či křesel, ale také židlí a dalších kusů nábytků dbejte především na komfort. Ten pocit relaxu vám totiž nenahradí pouhopouhá krása. Nenechte se zviklat názory okolí a opravdu vybírejte věci tak, aby skutečně vyhovovaly vám. Většinu času je stejně budete využívat jen vy můžete tím přispět k trendu udržitelnosti, který je nyní důležitější než kdykoli předtím.

Designový gauč

Barevná paleta

Tím vizuálně nejzásadnějším při zařizování jsou barvy interiéru, které pak určují celkovou náladu celého interiéru. V posledních letech se rozmohl trend neutrálních barev a to jak při výmalbě, ale i při hledání vhodného nábytku. Tyto barvy totiž přinášejí do pokojů spoustu světla, což nejenže opticky zvětšuje pokoje, ale také přináší pozitivní náladu. Navíc je jejich velkou výhodou fakt, že k nim lze lehce sladit cokoli vám později padne do oka a vy se tak nemusíte strachovat, že by vám v interiéru něco barevně nesedělo.

Plánujete-li vymalovat svůj byt, letos letí spíše teplejší odstíny. Staňte se na den malířem pokojů a vymalujte si svépomocí. Může to být příjemným zpestřením v době, kdy musíme čas trávit doma. A pokud se na to necítíte, nemáte potřebné nástroje nebo se vám zkrátka jen nechce, obraťte se na Adama, kde jsme se rozhodli, že objednat si malíře nebo malířskou firmu by mělo být stejně snadné, jako si třeba na internetu nakoupit. Nyní je Adam největší sítí ověřených malířů v České republice. Díky tomu umíme nabídnout nejlepší cenu za vymalování, top kvalitu a plně se přizpůsobit vašim časovým potřebám - malíř u vás může být třeba hned zítra. Malíře objednáte snadno online v Praze, Brně, Ostravě a Plzni. Hravě zvládneme vymalovat byty, domy, kanceláře, obchody a jakékoliv další prostory.

Co se týče doplňků, jako jsou obrazy či jiné dekorace, nebojte se výrazných barev! Ty totiž v kontrastu s neutrální výmalbou a nábytkem ozvláštní celý prostor a zároveň do něj přinesou hravost a vizuálně rozbijí neutrální barvy. Důležité je ovšem nepřehnat barevné kombinace a doporučujeme se řídit heslem “méně je více”.

Přírodní interiér

Neopakujte chyby - nezapomínejte na prostor pro home office

Ať už pracujete s jakkoli velkým prostorem, už nezapomínejte vyčlenit prostor opravdu na vše. Mnozí z nás byli nuceni ze dne na den vyměnit open space kanceláře či coworkingová centra za home office a narazili tak na tvrdou realitu toho, že vlastně doma nemají patřičný prostor pro práci z domova.

Samozřejmě zvažte vaše možnosti (a to jak prostorové, ale také finanční). Pokud ale na home office pracujete dlouhodobě, investujte do kvalitních kancelářských potřeb. Oddělení pracovní zóny od té relaxační je důležité pro nastavení správného biorytmu vašeho těla. Navíc není společensky vhodné, abyste porady na Zoomu přijímali z pohodlí vaší postele.

Při zařizování se ovšem nebojte být kreativní a experimentujte s doplňky. Již zmiňované řasokoule můžete doplnit o funkční stojan na váš notebook a stylovou stolní lampu. Zde můžete zkusit experimentovat s chytrými žárovkami, které se přizpůsobují denní době a chrání vás tak před dlouhou expozicí na modrém světle.



Pracovní prostředí









0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page