top of page
  • Obrázek autoraRedakce

Viva Magenta: barva roku 2023

Jak už víme, společnost Pantone® každoročně určuje barvu, která obarví novinky. Tato barva by měla být nejen odrazem reality, ale také předpovědí globálního emocionálního klimatu v nadcházejícím roce. Barva vybraná touto organizací již 23 let ovlivňuje vývoj produktů a nákupní rozhodnutí v různých odvětvích, včetně módy, průmyslových interiérů a grafického designu.


Stejně jako v roce 2022 barva Very Peri vybízela k tichému a kreativnímu znovuobjevení jednotlivce, Viva Magenta v roce 2023 vyzývá k odvážné a inkluzivní revoluci pro všechny. Revoluci, která nás přiměje znovu se spojit s "reálným světem" a vzdálit se od obrazovek.


Barva roku 2023 Viva Magenta

Barva byla vybrána na základě vyčerpávajícího a dlouhého procesu, během něhož desítky odborníků na barvy analyzovaly různé trendy a světové události, aby vybraly barvu, která tyto události přesně reprezentuje. Trendy, kterými se inspirují, často pocházejí ze světa módy, umění, designu, filmu, ale i nových životních stylů a oblíbených cestovatelských destinací. Aby našli dokonalý odstín, hledají tito odborníci na barvy inspiraci také v nových technologiích, materiálech, texturách, sociálních médiích a dokonce i ve sportovních událostech, jako je mistrovství světa ve fotbale. Zkrátka hledají inspiraci v referencích, které ovlivňují co nejvíce lidí. Různé oblasti popkultury.


Podle Pantone® (přední světové organizace pro barvy) má Viva Magenta původ v červených odstínech, které se vyskytují v přírodě, konkrétně v barvě košenily, jednoho z nejvzácnějších přírodních barviv a zároveň jednoho z nejsilnějších a nejzářivějších, které lidstvo dosud zná. Tato barva má povzbudit našeho ducha vyvoláním přírodních sil a pomoci nám posílit naše vnitřní já. Ve světě ovládaném technologiemi společnost Pantone® rozpoznala široce rozšířenou potřebu spojení s vnějším světem a vyjádřila ji prostřednictvím tohoto jedinečného a výjimečného odstínu. Viva Magenta má být novým znamením síly a života. Jako odvážná a rozhodná barva podporuje svou bujností radostnou a optimistickou oslavu současného nového společenského příběhu. Rok 2023 je rokem posílení, radosti, experimentování, sebevyjádření... Je to rok, kdy s nadšením oslavujeme život a odhalujeme se pro inkluzivnější svět.


Exterier viva magenta barva

Jedním ze způsobů, jak tuto jedinečnou barvu začlenit do našeho života, je interiérový design. Zdobení našich domovů barvami, které nás reprezentují, je jedním ze způsobů, jak vytvořit z prostoru domov. Viva Magenta s sebou přináší poselství síly a posílení, které stojí za to si čas od času připomenout. Proto její začlenění do našeho každodenního života může způsobit, že se naše jednání změní, a tím zlepší náš život a posune nás dál na cestě k tomu, abychom se stali takovými, jakými chceme být.


Vzhledem k tomu, že Viva Magenta je tak výrazná barva, hrozí, že bude v našem domově příliš dominovat a místo toho, aby byla malým akcentem, který chceme, může se stát zdrojem bolestí hlavy. Ve společnosti Adam doporučujeme začlenit ji do interiéru v malých dávkách. Vymalování jedné stěny touto barvou dodá optimistický akcent každé místnosti, aniž by byla únavná. Pro odvážnější vzhled můžeme také vymalovat stropy barvou Viva Magenta a zbytek místnosti ponechat bílý. Dalším způsobem, jak ji zakomponovat, je natření dveří nebo okenních rámů. Jedná se o nečekaný a zábavný způsob, jak do našich domovů vnést barevný nádech, aniž by byl invazivní.


Pokud si nejsme jisti, zda chceme barvu Viva Magenta do svého domova zavést natrvalo, můžeme také zkusit zařadit květiny Viva Magenta do různých místností v domě a zjistit, jak se v této barvě cítíme. Pokud se po několika dnech obklopeni barvou Viva Magenta rozhodneme, že je to naše oblíbená barva, nejjednodušší způsob, jak ji zařadit do našeho každodenního života, je objednat si ji na naší online kalkulačce a zbytek už necháme na Adamovi.


Barva květů hortenzie viva magenta

0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page