top of page
  • Obrázek autoraRedakce

Příprava místnosti před výmalbou: průvodce pro perfektní výsledky

Změna barev stěn může dodat vašemu domovu nový nádech. Ať už se chystáte vymalovat obývací pokoj, ložnici nebo pracovnu, jedná se o jednoduchý průvodce přípravou místnosti, který vám umožní užívat si skvostné výsledky bez starostí!


Přikrytý nábytek, prostor připravený k výmalbě

Příprava místnosti a nábytku:

Je klíčové mít místnost před příchodem malíře co nejvíce vyčištěnou a zbavenou předmětů. Ačkoliv profesionální malíř zajistí zakrývání podlah, přelepování lišt a vypínačů, klient by měl před příchodem malíře pečlivě vyprázdnit místnost od věcí, které by mohly bránit přístupu ke všem stěnám.


Před tím, než náš partnerský malíř dorazí, stačí trochu uklidit a připravit prostor. Pokud si vyberete možnost, kdy malíř připraví a zakryje vše potřebné, není třeba to přehánět. Ovšem je tak či onak nutné vyprázdnit posuvný nábytek, například povykládat z poliček knihy a vybrat oblečení ze skříně.


V případě, že v ceně není zahrnuto posouvání či zakrývání nábytku, očekává se, že daný prostor bude již zakryt fólií, taktéž bude již skoro prázdný nebo nábytek bude připravený uprostřed místnosti kvůli lehčímu přístupu malíře k stěnám.


Vyprázdněná skřín

Bezproblémový průběh výmalby a případného úklidu:

Ujistěte se, že malíř bude mít dostatečný přístup ke vhodnému osvětlení a také k vodě (pro případný úklid po výmalbě). To zajistí malíři optimální pracovní podmínky a povede k kvalitně provedené práci.


Volba kvalitní barvy a materiálu:

Dbejte na kvalitu a individuální potřeby daného prostoru při výběru barev a malířských materiálů. Investice do kvalitních materiálů má vliv na trvanlivost a estetiku výsledného nátěru. V tomto bodě Vám ovšem může poradit i samotný malíř nebo dané rozhodnutí můžete nechat zcela v rukách odborníka. Ovšem vždy je důležité zvážit i savost daných stěn, nadměrnou vlhkost v prostorách nebo například mírné nerovnosti v případě starších prostor.


Domluva s malířem:

Abychom vám mohli zabezpečit co nejladnější průběh celé akce, je fajn si před startem popovídat s manažerem od Adama nebo již se samotným malířem o všem, co se týká vaší malby a také včas oznámit případné změny. Buďte co nejvíce specifičtí ohledně vaší vize pro daný prostor, ale taktéž poslouchejte rady odborníka v případě následných doporučení. Je vhodné v rychlosti prokonzultovat, kdo bude na místě malíře čekat, kdo bude případně přítomen během výmalby, nebo jestli preferujete možnost přenechání klíčů malíři a tedy nechcete být přítomen při samotném malování.


Malíř vytvářející linkování pomocí pásky

Příprava místnosti před výmalbou je klíčovým krokem k dosažení dokonalých výsledků. Věříme, že s tímto jednoduchým průvodcem se připravíte na výmalbu bez stresu a s radostí.


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page